Skal du ut å fly? Finn ut reglene for håndbagasje og unngå gebyr

Posted on
Reglene for håndbagasje kan variere avhengig av hvilket flyselskap du reiser med. For å gjøre reiseveien din litt enklere får du her en oversikt over reglene fra tre av de største aktørene.   

Det er utrolig kjipt å skulle sjekke inn håndbagasjen eller gi den fra seg ved inngangen til flyet fordi den er for stor. Det kan både koste ekstra penger og tid. Noe man ikke ønsker når man skal reise på ferie.

Reglene for håndbagasje kan i tillegg variere, slik at den håndbagasjen du f.eks. fikk godkjent av Norwegian ikke vil bli godkjent av Ryanair.

Regler for håndbagasje hos Norwegian

Hos Norwegian kan du ta et stykke håndbagasje inn i flyet uten ekstra kostnader. Håndbagasjen må maks være 55x40x23 centimeter og må maks veie 10 kilo.

I tillegg kan du ta med en ekstra eiendel, f.eks. en liten håndveske eller PC-veske. Denne må maks være 25x33x20.

Disse reglene gjelder for de som har kjøpt en standard flybillett.

Regler for håndbagasje hos Ryanair

Hos Ryanair kan også du ta med et stykke håndbagasje inn i flyet uten ekstra kostnader. Akkurat som hos Norwegian må denne bagasjen maks være 55x40x20 centimeter og må maks veie 10 kilo.

I tillegg kan du også her ta med en ekstra eiendel, f.eks. en liten håndveske eller PC-veske. Denne må maks være 25x33x20.

Ryanair skriver dessuten at voksne som reiser med spedbarn/småbarn i alderen 8 dager og 23 måneder, kan ta med en babyveske på opptil 5 kilo i tillegg til egen håndbagasje.

Overstiger du reglene for håndbagasje hos Ryanair vil bagasjen bli avvist vil gaten og plassert i lasterommet. Dette koster £ 50 / € 50. Det er altså lurt å være ekstra forsiktig her, hvis du vil unngå gebyr.

Regler for håndbagasje hos SAS

Hos SAS er reglene for håndbagasje lik de hos Norwegian og Ryanair når det kommer til mål. Håndbagasje må nemlig maks være 55x40x23 centimeter. Maks vekten er imidlertid forskjellig idet du bare må ha med 8 kilo hos SAS.

Målene for PC- og håndveske er også litt annerledes hos SAS. Her er det maks 40x15x30.

Regler for håndbagasje hos Widerøe

Flyver du med Widerøe er ganske lik de hos Ryanair når det kommer til mål og vekt. Her kan alle reisende over 2 år ha med et stykke håndbagasje på maks 55x40x20 og maks 8 kilo.

Her er det også lov med PC-sekk eller håndveske, men maks mål er ikke spesifisert. For å være på den sikre siden kan du gå ut i fra reglene hos de øvrige flyselskapene.

Det er altså ikke den store forskjellen på størrelsen av håndbagasje, men når det kommer til vekt bør du være mer oppmerksom. Hos SAS og Widerøe må du nemlig ha med hele 2 kilo mindre enn hos Norwegian og Ryanair.

Har du bruk for en kabinkoffert som overholder flyselskapenes regler? Hos BagBrokers finner du et stort utvalg av kabinkofferter.