Ferietips – og hva du kan ta med

Posted on
Feriteips og kofferter og sånn

Ferietid - og mange, eller ingen planer.

Når ferien nærmer seg er det mange som har planlagt i månedsvis i forveien. Billetter er kjøpt, hotellet er booket, leiebilen er i boks, og NAF-medlemskapet er fornyet – nå gjenstår bare ventingen.

For andre er spontaniteten viktig i ferien – ta dagene som de kommer, og feriere etter innfall. Men reise gjør vi nok – på en eller annen måte. I følge SSB hadde nordmenn 23,3 millioner overnattinger på reise i Norge, første kvartal 2019 alene. Hoteller, campingplasser, hyttegrender og vandrerhjem er våre favorittovernattingssteder innenlands – og svært mange nordmenn reiser utenlands. Gjerne Spania, Danmark, Sverige, Frankrike og andre ferieperler for oss Nordmenn.

Hvor vil vi reise?

Reisenettstedet müvTravel har hentet inn en liste over mest populære reisemål for såkalte “Millennials”  (f. mellom 1981-1996) – og her topper historiske reisemål, som Lisboa i Portugal, Ubud i Indonesia, Cinque Terre i Italia….

Ubud, Bali, Indonesia

Foto: Ubud, Bali.

Listen viser at Millennials gjerne vil oppleve og utforske – ikke bare ha slaraffenliv.
Og som navnet tilsier, har vi i Kofferteksperten noen tips og idèer til hva du kan ta med deg.

Om du skal ut og utforske er kanskje ikke en trillekoffert det riktige valget for deg. En fjelltur, eller en ørkentur, for den saks skyld, stiller litt andre krav tilreiseutstyret ditt.

Da vil en sekk, eller en bag være å foretrekke

Vanntett - superlett - supersmart

Samsonite Paradiver light-serien er perfekt følge til turer med litt krevende forhold. Serien er vannavvisende, tåler en trøkk, og med smarte løsninger innvendig, og veldig lav egenvekt, er denne perfekt, enten du skal på en mindre utflukt til Petra, eller om du bare har bestemt deg for å la bilen stå, og ta sykkelen til jobb i dag.
Samsonites Paradiver-serie finner du hos BagBrokers.no, med rask levering.

Denne fås også som trillekoffert/sekk/duffelbag-hybridløsning. Trill den, bær den, eller ta den på ryggen. For alle anledninger der, altså.

Samsonite Paradiver

"Åh, nei - kjøpt for mye på reisen..."

Kanskje har du også tenkt dette, når du snurper sammen kofferten etter en ukes ferie. Det har hvertfall vi!
Ofte pakkes kofferten stapp full før vi reiser på ferie, og når vi da kjøper med oss et håndkle, noen suvenirer, en hatt – eller skal ha med teppet vi fikk av Margarita på stranden – har vi rett og slett ikke plass til å ta det med oss hjem.

Med utstyret i orden, er det likevel ikke håpløst for oss. Har du hørt om ekspanderende kofferter?

Ekspanderende reiseutstyr kommer i nesten alle utførelser – både kofferter, sekker og bagger. Konseptet er rett og slett at man med enkle grep kan utøke volumet, ved å bruke et ekstra sett med glidelåser.

Våre reisetips

Om du enda ikke har bestemt deg helt for hvor du vil reise, sjekk gjerne disse tipsene her:

Canada

Canada

Canada har mye å by på – enten du liker storbyferie, fotturer og fiske, eller gode smaksopplevelser. Canada har mange storslåtte nasjonalparker, som bildet over, Banff nasjonalpark.

Anbefalt reiseutstyr: Sekk og koffert

Epernay, Frankrike

Epernay er Champagnehovedstaden, her ligger kjente champagnehus som Möet & Chandon og Boizel & Esterlin. Epernay er et koselig tettsted, med både hoteller og trivelige Bed’n’Breakfasts.

Anbefalt reiseutstyr: Ekspanderende trillekoffert

Bern, Sveits

Bern er et kulturelt og romantisk reisemål, spekket med museer, dyreparker, rosehaver og taubane. Om sommeren kan man også bade i elven, som også har egne bassenger langs bredden.

Anbefalt reiseutstyr: Mellomstor koffert og sekk.

Hyttetur

Hyttetur, hvorsomhelst

Hyttetur om sommeren kan være helt fabelaktig – uavhengig om du har egen hytte, låner eller leier. Hele Norge, samt den svenske vestkysten og Danmark har mange fine sommerhus- og hytter til utleie. Finn den som passer deg!

Anbefalt reiseutstyr: Duffelbag